Bliv god til at investere i tøj!

Det er blevet populært at investere og nødvendigt at spare. Hvis du rigtig skal spare skal du selvfølgelig slet ikke købe noget og hvis du for alvor skal investere, skal det nok ikke være i tøj.

Men…

Du kan ret nemt sikre, at de tøj køb du gør dig, holder en vis værdi og senere hen kan sælges videre til gavn for både din pengepung og miljøet.

Som forhandler at bedre brugt tøj, har jeg efterhånden noget erfaring med hvad der holder lidt værdi, når du selv er færdig med at bruge det.

Her kommer nogle tips.

Tjekliste ved tøj køb

KVALITET: Det allerførste og vigtigste du skal overveje når du går på indkøb, er om tøjet har kvalitet til at holde længe. Pris og kvalitet følges ofte ad, men ikke altid. Jeg har købt buksedragter i Monky til 350 kr. der efter 50 vaske ligner sig selv på en prik, og ville kunne sælges for 200 kr. i morgen.

STØRRELSE: Et helt tight fit kan være rigtig flot, men prøv at tænke over at du forlænge tøjets levetid i din garderobe, hvis du kan bruge det i mere end en størrelse. I hvert fald halvdelen af det tøj jeg får indleveret i min butik, bliver afleveret til salg fordi det er for småt! Jeg kunne starte en selvstændig afdeling med tøj i størrelse 34/36. Selvfølgelig skal du ikke købe tøj der er for stort, men et faktum er, at tøjet har længere levetid og er nemmere at sælge igen, hvis det kan passes af mere end en størrelse.

TRENDS Designet er selvfølgelig også vigtigt. Moden skifter mange gange om året, og ja du kan måske godt se dig selv i et par kæmpe store plasticplateau sandaler i limegrøn lige nu. Chancen for at du også (eller andre efter dig) gider dem om et år, er bare minimal. Tøj skal være legende og udtryksfuldt. Men hvis du skal med på en dille, så overvej om det behøver at være på mainitems som sko, tasker, bukser og overtøj. Et lille limegrønt silketørklæde kan få dig med på tendensen, men kan også pakkes ned igen og findes frem 10 år senere. Det er lidt sværere med sandalerne.

Undgå gerne disse ting

BRANDS Det er muligt at du selv er helt vild med et subbrand fra Paris der laver de yndigste kjoler til 350 Euro. Men hvis ingen andre end dig kender mærket, skal du bare vide at din kjole, selvom den både er elegant, tidsløs og i høj kvalitet, sandsynligvis ikke kan sælges videre i Danmark. Overvej brands som har gensalgspotentiale og er bredt kendte i Danmark.

SÆSONBESTEMT TØJ Tøj der kun kan bæres få måneder om året i Danmark har åbenlyst en lavere gensalgsværdi, end tøj der kan bæres over flere årstider.

SKØR FITTING Tøj der er helt skørt i fittingen, med sjove cutouts, asymmetri eller som konstant falder af bøjlen, kan muligvis give dig stor glæde. Chancen for at du får nogle andre med ombord når du gerne vil sælge videre, er dog stærkt reduceret.