Hvad corona gjorde ved dit tøjvalg!

Det har været både sjovt og overraskende at se, hvordan coronapandemien har påvirket trends og tendenser inden for tøj og mode.

Her kommer 5 af de mest tydelige signaler kunderne i min 2.hand tøjbutik har sendt.

Nedstigning fra de høje hæle

En helt kæmpe tendens har været, at de højhælede sko og støvler fuldstændig er røget ud. Tilgengæld sælger vi solgt helt utroligt mange sneakers. Og det er vel egentlig ikke så underligt. For med ingen fester at gå til, og masser af gåture udenfor, har gode sneakers været uundværlige i garderoben. New Balance og Nike har været i top 2 men Adidas, Puma, Gucci og high Tech har vi også solgt. Den seneste tid har vi solgt en lille bitte smule (lave) hæle igen men der er stadig lang vej tilbage til de tårnhøje Louboutin dage. Balenciaga og Crocs har lavet et samarbejde der på humoristisk vis behandler tendensen som billedet viser.

 

Der skal farver på!

All over, men især også da nedlukningen var på sit højeste har FARVER været et stort ønske. Især vinterovertøjet måtte gerne have tern, striber, klare farver, tie dye eller whatever der løftede den triste stemning og kunne signalere lidt overskud på de uendelige vandringer i samme retning rundt om søerne. Og ikke bare overtøjet men faktisk alt tøjet, må gerne have lidt liv i disse tider. Det sorte arkitektlook med Acne silhouetter og Rick Owens coolness er bare ikke rigtig in lige nu. Vi LEVER!!

Genbrug er hot - oprydning og minimalistisk livsstil ligeså

Tendensen med at handle 2. hand og genbrug var allerede voksende inden corona, men under nedlukningerne og også her på slutningen af pandemien, er det som om at MANGE flere er kommet med om bord. Vi har lært at handle genbrug online, sætte vores egne ting til salg, og købe brugt af andre. Simpelthen fordi det nogle gange var nemmere end at bestille tid til et besøg i IKEA. Mange har samtidig brugt pandemien til at rydde op – både fysisk og mentalt. Folk ønsker at sælge tasker og tøj de ikke har brugt længe. De vil rense ud og leve minimalistisk.

Frokostpauseshopping og instagram

De endeløse måneder med hjemmearbejde og det nu nye arbejdsmønster, hvor mange har bevaret en delvis hjemmearbejdsplads, har givet mulighed for at kigge ned i yndlingsbutikken på andre tidspunkter end normalt. Både I og vi har nydt at der var mere tid – også til gode snakke. Godt nok med maske på meget af tiden, men alligevel.

Spoil me!

I har haft brug for at forkæle jer selv. Og med meget mindre at bruge penge på, og måske lidt ekstra feriepenge på kontoen har der været nok at bruge af. I har helt klart nydt en gang imellem at købe noget ekstra, måske også med tanke på at støtte de små erhvervsdrivende som har kæmper hårdt for at overleve. Vi klarede den. Tak til jer <3

Foto credit: Balenciaga.com